TSFS:n ja Tutkan kirjasto

TSFS:llä on scifiä, fantasiaa ja muuta spekulatiivista fiktiota sekä tietokirjallisuutta sisältävä kirjasto, joka on kaikkien seuran jäsenten käytettävissä. Syksyllä 2013 TSFS:n ja samalla toimistolla majaansa pitävän Turun yliopiston tieteiskulttuurikabinetin kirjastot yhdistettiin, ja siitä lainaaminen on nyt siis mahdollista kummankin seuran jäsenille.

Kirjasto sijaitsee Terrakoti-toimistolla (Rehtorinpellonkatu 4-6, Yo-talo B). Terrakodilla päivystetään torstaisin klo 17-18. Pyhäpäivinä päivystyksiä ei välttämättä ole, ja myös kesäaikaan niihin saattaa tulla muutoksia. Ajantasaiset tiedot siitä mitä toimistolla tapahtuu, löytyvät Terrakotiseurojen kalenterista.

Lainaaminen onnistuu myös Varjomafioissa sekä toimistolla järjestettävien juhlien ja videoiltojen yhteydessä. Varjomafiat ovat kaikille avoimia sf/f-keskusteluiltoja jotka järjestetään Terrakodilla joka torstai.

Hyviä maamerkkejä Terrakodille tullessa ovat Hämeenkadun "Akateeminen" Hesburger, josta sinne on kivenheiton matka sekä Proffan kellari -opiskelijabaari, jonka naapurissa Terrakoti sijaitsee. Päästyäsi B-talon pihalle etsi vihreästä seinästä kyltti "Osakuntalaisia osissa ja muuta kummaa" (muu kumma olemme me), kävele sisään ovesta ja jatka käytävää oikealle. Terrakoti löytyy käytävän päästä vasemmalta.

Ennen ensimmäistä lainausta lainaajan on hyväksyttävä kirjaston säännöt, jonka jälkeen kirjasto on hänen käytettävissään. Lainauksen yhteydessä lainaajan on esitettävä jäsenkorttinsa ja huolehdittava, että lainan tiedot kirjoitetaan kirjastokansioon. Laina-aika on neljä viikkoa (yksi kalenterikuukausi).

Tom Ölander -kokoelma

Seura pitää hallussaan Tom Ölanderilta (1945-2002) lahjoituksena saatua pääsääntöisesti ulkomaalaisten fanien tekemien sf-lehtien kokoelmaa. Tom Ölander -kokoelma on ainutlaatuinen ja lajissaan Suomen suurin: nimikkeitä on reilut 3000 kappaletta. Se ei ole osa TSFS:n ja Tutkan kirjastoa, eikä sitä tilasyistä säilytetä toimistolla, mutta lehtien lainaaminen siitä on mahdollista TSFS:n jäsenille.


Kirjaston sisältö

Fiktio
Tietokirjallisuus
Sarjakuvat
Lehdet
AV-materiaali